T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Türk Mutfağı’nın incelikleri Mutfak Atölyesi’nde

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Türk Mutfağı’nın incelikleri Mutfak Atölyesi’nde

Türk Mutfağı’nın incelikleri Mutfak Atölyesi’nde

25 Mayıs 2024

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, yemek ve tatlı yapmanın inceliklerini öğrenmek isteyen Bornovalılar için mesleki eğitim merkezi gibi çalışıyor. 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı Haftası kapsamında kursiyerlere uygulamalı olarak kalburabastı ve şekerpare yapma eğitimi verildi.

Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında bilinirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere Bornova Belediyesi de iki geleneksel tatlı olan kalburabastı ve şekerpare ile katıldı.

Atıksız tarifler

Bornova Belediyesi’nin alanlarında uzman eğitmenleri Mutfak Atölyesi kursiyerlerine, tamamen geleneksel yöntemlerle ve atıksız bir biçimde kalburabastı ve şekerpare yapmanın inceliklerini anlattı. Eğitimde, kursiyerler yaptıkları tatlıları fırınlayıp şerbetleyerek sunuma hazır hale getirdi. Bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” olarak belirlenen ana temaya uygun olarak kursiyerlere bilgiler de verildi.

Asılları korunuyor

Geleneksel yemek kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediy Başkanı Ömer Eşki, “Mutfak Atölyesi’nde verilen eğitimler ile kendi kültürümüze ait, kadim bilgilerle oluşturulan yemeklerimizi ve tatlılarımızı aslını koruyarak gelecek nesillere aktarma imkanına kavuşuyoruz. Tüm Bornovalıları önümüzdeki süreçte gerçekleşecek kurslarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Previous Post
Beşyol’da büyük dönüşüm
Next Post
Bornova’da can dostlarına “minik” dokunuş
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Bornova’da 19 Mayıs coşkusu Gençlik Festivali ile zirveye çıkacak
  • Anneler Günü’nün en tatlı kutlaması Bornova’da
  • Bornova’da kesin hesaba meclis onayı
  • Katılımcı yerel yönetimin rotası Bornova’da çizildi
  • 20.05.2025 tarihli Taşınmaz Mal Satış ve Kiralama İhalesi hk.
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası