T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Bornova’da bilim ve gökyüzü buluşması

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Bornova’da bilim ve gökyüzü buluşması

Bornova’da bilim ve gökyüzü buluşması

21 Ağustos 2024

Bornova Belediyesi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi işbirliğiyle düzenlenen “Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi” etkinliği, bilim meraklılarını bir araya getiriyor. Ağustos ayı boyunca her Perşembe yapılan etkinliğin üçüncüsü yarın (22 Ağustos 2024, Perşembe) akşam Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda saat 21.00’de başlayacak.

Ağustos Ayı’nda planlanan ve ilk ikisi 8 ve 15 Ağustos’ta gerçekleşen etkinlik, 22 ve 29 Ağustos’ta da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek. Her Perşembe akşamı saat 21:00’den gece yarısına kadar süren programda, katılımcılar hem bilim sohbetlerine katılma hem de teleskoplarla gökyüzünü gözlemleme fırsatı buluyorlar.

Sunumlar ilgiyle izleniyor

Program kapsamında, her hafta farklı bir bilim dalından uzman konuşmacılar seminerler veriyor. Dr. Tuncay Doğan’ın “Yıldızların Yapısı ve Evrimi”, MSc. Aytekin Tan’ın “Antroposen: Geleceğe Dönüş” konulu sunumları ilgiyle takip edilirken, 22 Ağustos’ta Dr. Tülin Çetin’in yapacağı “Küresel Isınmanın Biyoçeşitliliğe Etkisi” konulu sunum ve Dr. İpek Ürkmez’in 29 Ağustos’ta yapacağı “Pilin Hikayesi” başlıklı sunumların da ilgi görmesi bekleniyor.

Teleskoplarla gözlem

Etkinlikte kurulan 5 adet teleskopla katılımcılar, Satürn Gezegeni, Andromeda Gökadası ve çeşitli yıldız kümelerini gözlemleme şansı yakalıyarlar. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğrencileri, gözlemler sırasında katılımcılara rehberlik ediyor. Ücretsiz ve herkese açık olan etkinlik, Bornovalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Hedef bilime ilgiyi artırmak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bilimi ve gökyüzünü halkımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerin bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Previous Post
Başkan Eşki güneşi Erzene Mahallesi'nde karşıladı
Next Post
Kaldırım işgaline karakol önlemi
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Bornova’da 19 Mayıs coşkusu Gençlik Festivali ile zirveye çıkacak
  • Anneler Günü’nün en tatlı kutlaması Bornova’da
  • Bornova’da kesin hesaba meclis onayı
  • Katılımcı yerel yönetimin rotası Bornova’da çizildi
  • 20.05.2025 tarihli Taşınmaz Mal Satış ve Kiralama İhalesi hk.
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası