T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Bornova’da afetlere karşı güçler birleşti

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Bornova’da afetlere karşı güçler birleşti

Bornova’da afetlere karşı güçler birleşti

3 Ekim 2024

Bornova Belediyesi ile BORAK İşbirliği Protokolü imzaladı

Bornova Belediyesi ile Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) arasında afetlere hazırlık ve müdahale konusunda işbirliği ve teknik destek protokolü imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve BORAK Genel Başkanı İrem Demircan’ın imza attığı protokol, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Eşki: “Afetler Türkiye için beka sorunu”

Protokol töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, doğal afetlerin Türkiye için bir beka sorunu olduğunu vurguladı. Eşki, “Doğal afetlerle mücadelede ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza hareket etmeliyiz. Bu işbirliği protokolü de bu amaçla imzalanmıştır. Vatandaşlarımızı da harekete geçirecek bir uygulama başlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’de yeterli sayıda K9 köpeği bulunmaması gibi önemli eksiklikleri bu işbirliği ile gidermeyi amaçlıyoruz” dedi. Başkan Eşki, Bornova’da bir eğitim çiftliği kurma planlarının olduğunu ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yürüteceklerini sözlerine ekledi.

BORAK Başkanı Demircan: “İşbirliğimiz daha dirençli bir Bornova için”

BORAK Genel Başkanı İrem Demircan ise Bornova Belediyesi ile güç birliği yapmanın kentte afetlere karşı direnci artıracağına dikkat çekti. Demircan, “Bu işbirliği ile afetlere karşı daha hazırlıklı bir noktaya geleceğiz. Bornova Belediyesi ve Başkan Eşki’ye bu anlamlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokolün kapsamı

İmzalanan protokolle, Bornova Belediyesi ve BORAK arasında afet ve acil durum yönetimi, eğitim, tatbikat ve projelerde işbirliği yapılacak. Bornova Belediyesi, BORAK’ın eğitim, proje ve faaliyetlerinde teknik destek sağlayacak ve gerekli ekipmanların temin edilmesi konusunda yardımcı olacak. Protokol ayrıca, K9 arama kurtarma köpeklerinin eğitimi ve sağlık hizmetlerinin de Bornova Belediyesi tarafından karşılanmasını öngörüyor.

Previous Post
Başlama vuruşu Başkan Eşki’den
Next Post
Başkan Eşki’den Kadın Kooperatifi’ne tam destek
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Emekle yazılan romanlar Bornova’da hayat buldu
  • Her yaşta sanat, her tuvalde bir hikaye…
  • ADD Genel Kurulu’nda Güney Temiz’in anısıyla birlik ve umut mesajı
  • Müzeciliğin yeni yol haritası Bornova’da çizildi
  • Sanatın kalbi Bornova’da attı
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası