T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Sanatın kalbi Bornova’da attı

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Sanatın kalbi Bornova’da attı

Sanatın kalbi Bornova’da attı

21 Mayıs 2025

400 eserlik Seramik ve Çini Sergisi büyük ilgi gördü

Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları kapsamında düzenlenen Seramik ve Çini Sergisi, Peterson Köşkü yanı Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. İki gün açık kalan sergi, büyük ilgi gördü. Sergiyi ziyaret eden Başkan Ömer Eşki: “Sanatla büyüyen bir Bornova hayalimiz var ve bunu hep birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Emeğin ve yaratıcılığın buluştuğu nokta

Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla açılan sergide, alanında deneyimli eğitmenler Şafak Akçura ve Hülya Gül’ün yürüttüğü atölyelerde eğitim alan kursiyerlerin 400’e yakın özgün eseri yer aldı.

Şafak Akçura’nın atölyesinde eğitim gören 99 öğrenci, serbest konulu çalışmalarını sergilerken; Hülya Gül’ün atölyesinden 98 kursiyer ise yaş gruplarına göre iki ayrı kategoride üretim yaptı. Çocuk kursiyerler serbest çalışmalarıyla, yetişkinler ise “oyun” temalı eserleriyle dikkat çekti. Satranç takımları, xox ve go gibi oyunlardan ilham alınarak üretilen özgün figürler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Yeşilova Höyüğü’ne özel satranç takımı

Kursiyerlerden Sevinç Çapkın Yemez, “Yeşilova Höyüğü” temalı satranç takımıyla serginin en dikkat çeken eserlerinden birine imza attı. Kazı alanından çıkan buluntulardan esinlenerek hazırladığı bu özel takımı, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne hediye eden Yemez’e bu anlamlı katkısından dolayı ayrıca teşekkür edildi.

Başkan Ömer Eşki’den sanata tam destek

Sergiyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eserleri tek tek inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti. Başkan Eşki, “Burada yalnızca seramik ve çini değil, aynı zamanda sabır, emek ve yaratıcılık görüyoruz. Bornova’da sanatla iç içe bir yaşam kültürünü hep birlikte inşa ediyoruz. Her yaştan yurttaşımıza hitap eden bu kurslarla, sanatı herkesin hayatının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Kursiyerlerimizi ve onları yönlendiren değerli eğitmenlerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Eğitmenlerden teşekkür ve gurur mesajı

Eğitmenler Şafak Akçura ve Hülya Gül, bir yıl boyunca özveriyle çalışan tüm kursiyerleriyle gurur duyduklarını dile getirerek, “Sanatı hayatlarının bir parçası haline getiren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ARK_2974ARK_3001ARK_2994ARK_3082ARK_3029 (1)ARK_3103ARK_3125ARK_3159
Previous Post
Başkan Eşki ve Milletvekili Arslan sahada
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Sanatın kalbi Bornova’da attı
  • Başkan Eşki ve Milletvekili Arslan sahada
  • BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIMI YAZILI VE UYGULAMALI SINAV SONUCU ASIL VE YEDEK LİSTE
  • Bornova’da Goethe Enstitüsü ile iş birliği buluşması
  • Uluslararası Bornova Tarih ve Kültür Sempozyumu 22-23 Mayıs’ta Yeşilova Höyüğü’nde
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası