T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Bornova Belediyesi’nden “Yeşil Dönüşüm” hamlesi

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Bornova Belediyesi’nden “Yeşil Dönüşüm” hamlesi

Bornova Belediyesi’nden “Yeşil Dönüşüm” hamlesi

10 Mart 2025

Çamdibi Yüzme Havuzu’na güneş enerjisi panelleri yerleştiriliyor

Bornova Belediyesi, iklim krizine karşı bilimsel projelerle sürdürülebilir bir kent modeli oluşturma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı ortaklığıyla yürütülen STORMLOG Projesi kapsamında, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı desteğiyle Çamdibi Dr. Şaban Acarbay Kapalı Yüzme Havuzu’nun çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmeye başlandı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalışmaları ilgili bürokratlarla birlikte yerinde inceledi.

Enerji verimliliğinde öncü adım

İçerisinde fitness salonu da bulunan havuzun çatısına yerleştirilecek 224 panel, 123,2 kWp kurulu güce sahip olacak ve tesisin toplam enerji ihtiyacının üçte birini karşılayacak. Tam kapasite çalıştığında yılda ortalama 1.300.000 TL tasarruf sağlanması öngörülüyor. Ayrıca, havuzdan haftalık 100 ton su arıtılarak Atatürk Parkı’nın sulamasında kullanılacak.

Başkan Eşki: “Fosil yakıtlardan kurtulmalıyız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Stormlog Projesi kapsamında yapılan çalışmayı; ” Uzun süredir Dış İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen proje kapsamında, elektriği ve suyu daha tasarruflu kullanmak için çalışmalar yapıyorduk. Çatısına yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle binanın elektrik ihtiyacının üçte birini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca havuz suyunu arıtarak Atatürk Parkı’nda sulama için kullanacağız” sözleriyle anlattı.

Aynı alanda yeni projeler sırada

İklim değişikliğine uyum sağlamak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Eşki, “Burası dışında 10 farklı güneş enerjisi projemizin 3 tanesinin hukuki süreçlerini tamamladık, yakında hayata geçireceğiz. Diğer 7 proje için de çalışmalarımız sürüyor. Amacımız, ülkemizin en büyük gider kalemi olan enerjiyi doğal kaynaklardan elde ederek hem Türkiye’nin enerji bağımlılığını azaltmaya katkı sağlamak hem de fosil yakıtların kullanımını düşürerek çevreyi korumak. Bu hedef doğrultusunda elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

stormlog gunes paneli (2)stormlog gunes paneli (1)stormlog gunes paneli (4)stormlog gunes paneli (3)stormlog gunes paneli (5)stormlog gunes paneli (7)stormlog gunes paneli (6)
Previous Post
Başkan Eşki’den Ramazan Dayanışması
Next Post
Bornova, kültürel mirasına sahip çıkıyor
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Bornova’da kesin hesaba meclis onayı
  • Katılımcı yerel yönetimin rotası Bornova’da çizildi
  • 20.05.2025 tarihli Taşınmaz Mal Satış ve Kiralama İhalesi hk.
  • Bornova’da kırsala yeşil destek
  • Anneler Günü’ne el emeğiyle anlam katan etkinlik
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası