T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Bornova’da yerel üreticiye tam destek

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Bornova’da yerel üreticiye tam destek

Bornova’da yerel üreticiye tam destek

24 Ocak 2025

Başkan Eşki’den kent bostanlarından hayvancılığa yeni proje müjdeleri

 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerini ağırlayarak tarım ve hayvancılık alanındaki projelerini anlattı. İlkini Pınarbaşı’nda hayata geçirdikleri kent bostanlarının sayısını beşe çıkarmayı hedeflediklerini belirten Eşki, üreticilere hayvan desteği vereceklerini kırsal mahallelerdeki belediye arazilerinin tarımsal işbirliği ile değerlendirileceğini ifade etti.

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’yi ziyaret ederek tarıma verdiği destekler için teşekkürlerini sundu. Kooperatif Başkanı Göksel Eralp, Başkan Eşki ile işbirliklerini geliştirmek istediklerini vurguladı. Ziyarette, kırsal mahalle muhtarları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Başkan Eşki, İlkini Pınarbaşı’nda hayata geçirdikleri kent bostanlarının sayısını beşe çıkarma hedeflerini açıklayan Eşki, özellikle kadın üreticilerin projelere yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

 Kırsal mahallelerde tavuk ve keçi dağıtılacak

Yerel üreticinin desteklenmesi için yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Eşki, kırsal mahallelerde hayvancılık alanında üreticilere yönelik projelerin hazır olduğunu belirterek, “İlk etapta 1.000 tavuk ve 300 keçiyi yerel üreticilerle buluşturacağız. Ayrıca Bornova Belediyesi’ne ait kırsal arazileri de tarımsal işbirliği ile değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Kadınların emeği ile büyüyen kent bostanları

Başkan Eşki, özellikle kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasını hedefleyen kent bostanlarının Bornova’nın dört bir yanında yaygınlaştırılacağını ifade etti. Eşki, “Kent bostanları, yalnızca üretimi değil, dayanışmayı da artırıyor. Kadın üreticilerin emekleri sayesinde Bornova’nın bereketi büyüyor” diye konuştu.

Kış sebzelerinden bir sepet

Ziyaretin sonunda Başkan Eşki’ye, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ürettiği fidelerden elde edilen kışlık sebzelerden oluşan bir ürün sepeti hediye edildi. Başkan Eşki, bu ürünlerin yerel üreticilerin katkılarıyla üretildiğini belirterek, tarımsal kalkınma için dayanışmanın önemine dikkat çekti.

YZC_5399YZC_5403YZC_5412YZC_5415YZC_5418
Previous Post
Bornova'da Minik Şefler yarıyıl tatilinin keyfini çıkarıyor
Next Post
Bornova’da “Eğitici Eğitim Programı” ile çocuklara daha iyi bir gelecek
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Bornova’da 19 Mayıs coşkusu Gençlik Festivali ile zirveye çıkacak
  • Anneler Günü’nün en tatlı kutlaması Bornova’da
  • Bornova’da kesin hesaba meclis onayı
  • Katılımcı yerel yönetimin rotası Bornova’da çizildi
  • 20.05.2025 tarihli Taşınmaz Mal Satış ve Kiralama İhalesi hk.
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası