T.C. Bornova Belediyesi Kurumsal Web Sitesi
ENGLISH
  • ANA SAYFA
  • KURUMSAL
    • Başkan
    • Organizasyon Şeması
    • Muhtarlar
    • Meclis Üyeleri
    • Tarihçe
    • Etik Komisyonu
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
    • İhtisas Komisyonları
    • Yönetmelikler
    • Afet ve Acil Durum Toplanma Alanları
    • Kardeş Belediyeler
    • Üyeliklerimiz
    • Saydamlık ve Hesapverilebilirlik
    • Birimlerimiz
  • Raporlar
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Borç Ödeme
    • e-İmar
    • İstek Şikayet
    • Meclis Gündemi
    • Meclis Kararları
    • İmar e-Ruhsat
    • Taşınmaz Satış ve Kiralama İlanı
    • Parselasyon Planları
    • Askıya Çıkan İmar Planları
    • Bulut Kent Rehberi
  • Bornova Rehberi
  • İletişim
    • Sık Sorulan Sorular?

Şampiyon Melekler unutulmadı

  • Ana Sayfa
  • /
  • YeniHaberler
  • / Şampiyon Melekler unutulmadı

Şampiyon Melekler unutulmadı

7 Şubat 2025

Bornova Belediyesi, Kahramanmaraş Depremi’ne Adıyaman’da kaldıkları otelde yakalanarak hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 35 kişiyi anmak için KKTC Parkı’nda bir tören düzenledi. KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Bornova Belediyesi yetkilileri, Türkiye’de KKTC’li öğrencilerin anısını yaşatan tek anıt olan Şampiyon Melekler Anıtı’na çiçek bıraktı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kayıpların unutulmayacağını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde, Adıyaman’daki Grand İsias Hotel’in enkazında hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 35 sporcu, öğretmen ve aileler, depremin ikinci yılında Bornova Belediyesi’nin 27 Ocak’ta açılışını yaptığı KKTC Parkı’nda anıldı.

 “Adalet yerini bulmalı”

Düzenlenen anma törenine KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Tansel Ertürk ve Bornovalılar katıldı. İnanıroğlu ve Ertürk, Şampiyon Melekler Anıtı’na çiçek koyarak kayıpları andı. Törende yapılan konuşmalarda, acının hala çok taze olduğu vurgulanırken, benzer felaketlerin yaşanmaması için sorumluların hesap vermesi gerektiği dile getirildi.

 Başkan Ömer Eşki: “Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, depremin ikinci yılında Şampiyon Melekler’i saygıyla andıklarını belirterek,”Bu anıt, hayatını kaybeden gençlerimizin anısını yaşatmak ve adalet mücadelelerine destek olmak için yapıldı. Bornova Belediyesi olarak her zaman dayanışmanın ve hafızanın bir parçası olacağız ” diye konuştu.

Türkiye’de KKTC’li öğrencilerin anısını yaşatan tek anıt

KKTC Parkı’ınn içinde yer alan Şampiyon Melekler Anıtı, Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen öğrencilerin anısını yaşatan tek anıt olma özelliğini taşıyor.

_DSC9900_DSC9904_DSC9920
Previous Post
“Deprem Gerçeği” Bornova’da masaya yatırıldı
Next Post
Hamurdan Umuda: Bornova’da yeni bir gelecek şekilleniyor
Bornova Belediyesi Youtube’da
https://youtu.be/4aHNFt9FZ90
Haberler
  • Bornova’da 19 Mayıs coşkusu Gençlik Festivali ile zirveye çıkacak
  • Anneler Günü’nün en tatlı kutlaması Bornova’da
  • Bornova’da kesin hesaba meclis onayı
  • Katılımcı yerel yönetimin rotası Bornova’da çizildi
  • 20.05.2025 tarihli Taşınmaz Mal Satış ve Kiralama İhalesi hk.
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak içinTamamGizlilik politikası