Bornova Belediyesi’nin Küçükpark Meydanı’ndaki yenileme projesi başladı. Çalışmalarla 159,160,161. 162.169.170 sokak, Zafer Caddesi ve Küçükpark Meydan’daki bütün zeminkaplamaları yenilenecek, kullanım ömrünü tamamlamış kanazilasyon hatları değiştirilecek,Türk Telekom’a ait havai kablolar yeraltına alınıcak.Küçükpark ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar Bornova’ya bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan biri olacak.

Yayalar özgürce dolaşacak

Küçükpark yenileme projesinin en önemli adımlarından biri, bölgenin motorlu araç girişine kapatılarak yayalaştırılması olacak. Bu kapsamda 169 ve 170 sokaklar ile Zafer Caddesi’nin Küçükpark Meydanı’na cepheli bölümleri trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollardan Zafer Caddesi’nde gece 24.00’ten 09.00’a kadar araç giriş çıkışına izin verilecek. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesi’nden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak Ankara Caddesi’ne araçla geçişler devam edecek. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önündeki kavşaktan 169 sokak ve Zafer Caddesi kullanılarak Süvari Caddesi’ne ulaşım sağlanabilecek.

Meydan 2 buçuk kat büyüyecek

Bornova Belediyesi’nin Bornovalıların görüş ve temennileri doğrultusunda hazırladığı proje kapsamında Küçükpark’ın meydan olarak kullanılan bölümü 866 metrekarden 2 bin 800 metrekaraye çıkartılacak. Bu büyümeyle orantılı olarak yapılacak yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da bölge daha ferah ve nefes alabilen bir ortama kavuşacak. İlgili kurumların altyapı çalışmalarını tamamladığı sokaklar hızla parke taş döşeniyor. Bin 250 metrekare yol düzenlemesi ile 11 bin metrekare parke taşın döşenmeye başlandığı proje kapsamında 24 bisiklet park yeri de kullanıma sunulacak.

Hayaller gerçeğe dönüşüyor, Küçükpark yeniden şekilleniyor