Bornova sınırları içinde kurulan pazar yerlerinde boş veya iptal olan tezgahlara ait bilgiler döküman link’inde bulunmaktadır. Bahsi geçen tezgahların Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 12 Temmuz 2012 tarihli 28351 sayılı resmi gazetede yayımlanan Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 13. maddesinde belirtilen hususlar çerçevesinde tahsis işlemi yapılacaktır. Vatandaşlarımızın resmi başvurularını 01.04.2017 – 20.04.2017 tarihleri arasında Bornova Merkez Kapalı Pazar Yerinde bulunan Pazar Yeri Büro Amirliğimize yapmaları gerekmektedir.

Dökümanlar için tıklayınız

Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçemizdeki pazar yerlerinde 15/03/2017 tarih ve 03/05/2017 tarihleri arasında stant kurulması planlanmakta olup atık yağ getiren her vatandaşımıza küçük hediyeler verilecektir.

Bornova Belediyesi ilçemizdeki çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşamanın yollarını ilçemizde uygulamak amacı ile çevreye ve gelecek nesillere yatırım yapmaktadır.

Belediyemiz tarafından bitkisel atık yağlar hanelerden, işletmelerden, okul ve muhtarlık binalarından ücretsiz olarak toplanmaktadır. Böylelikle gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakırken ekonomiye katkı sağlanmaktadır.

Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak bu amaçla ilçemizdeki pazar yerlerinde 15/03/2017 tarih ve 03/05/2017 tarihleri arasında stant kurulması planlanmakta olup atık yağ getiren her vatandaşımıza küçük hediyeler verilecektir.

Pazar yerlerinde açılacak stant tarihlerimiz şu şekildedir,

15.03.2017 / 22.03.2017 ÇARŞAMBA ÇAMDİBİ KAPALI PAZAR YERİ
16.03.2017 / 23.03.2017  PERŞEMBE EVKA3 KAPALI PAZAR YERİ
17.03.2017 / 24.03.2017 CUMA ATATÜRK KAPALI PAZAR YERİ
21.03.2017 / 28.03.2017 SALI DOĞANLAR KAPALI PAZAR YERİ
29.03.2017 / 05.04.2017 ÇARŞAMBA BORNOVA MERKEZ KAPALI PAZAR YERİ
31.03.2017 / 07.04.2017 CUMA ALTINDAĞ MERKEZ PAZAR YERİ
04.04.2017 / 11.04.2017 SALI ÇAMKULE PAZAR YERİ
12.04.2017 / 19.04.2017 ÇARŞAMBA NALDÖKEN PAZAR YERİ
14.04.2017 / 21.04.2017 CUMA IŞIKKENT KAPALI PAZAR YERİ
26.04.2017 / 03.05.2017 ÇARŞAMBA İNÖNÜ PAZAR YERİ

ÖLÇÜ VE TARTI ALETi KULLANAN MÜKELLEFLERİN DİKKATİNE

KANUNİ ZORUNLULUKLAR
Ölçü ve tartı işlemlerinde kullanılan her türlü Elektronik, ibreli, mekanik teraziler, kantar, baskül, metre, litre, gram ve kilogram’lar muayene ve damgalama işlemine tabidir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilk muayenesi yapılarak damgalanan ve satışa sunulan terazileri kullanabilir. İlk muayene damgası bulunmayan ölçü tartı aletlerini almak, satmak, kullanmak ve işyerinde bulundurmak yasaktır. Arızalı ölçü ve tartı aletleri, Ölçüler ve Ayar Biriminden tamir izin formu almadan teraziler tamir ettirilemez. Ölçü ve tartı aletlerinin damgaları Mali Hizmetler Müdürlüğü ölçü ayar memuru dışında hiç kimse tarafından sökülemez takılamaz ve müdahale edilemez. Ölçü tartı aletleri bozulduğunda veya damga teli koptuğunda aynı gün içinde Ölçüler ve Ayar Birirmine müracaat edilmek zorundadı r. Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin yaptırılması, damgalattırılması ve damgalarının muhafaza edilmesi o anki kullanıcıya aittir. Sabit esnaflar belediyemize, pazarcı esnafı bağlı bulunduğu en yakın belediyeye müracaat edebilir.
MUAYENE İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER
Esnafımız kullanmış olduğu ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir 1 Ocak – 29 Şubat 2017 tarihleri arasında Belediyemiz Ölçüler ve Ayar Birimine beyannamesini vermek zorundadır. Beyannamesi verilecek olan terazilerin “Cinsi, Kapasitesi, Seri Numarası, Markası” bilinmek zorundadır. Beyannamesi verilmiş olan ölçü ve tartı aletleri ölçüler ayar birimince bildirilen gün ve zamanda, muayenesi yapılmak ve damgalanmak üzere randevu yerine getirilecektir. Randevu tarihinde getirilmeyen ölçü ve tartı aletlerinin muayeneleri yapılmayacaktır.
CEZAİ İŞLEMLER
Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaf hakkında 01 Mart 2017 tarihinden itibaren 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları gereğince (2016 Yılı için 1.767.00TL ) para cezası ile birlikte Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kabahatler Talimatnamesi hükümlerine istinaden Belediye Encümenince 219.00TL para cezası uygulanarak ölçü tartı aletlerine el konulup kamu mülkiyetine geçirilecektir. Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaf için Türk Ceza Kanunu hükümlerince hapis cezası yaptırımları da yer almaktadır.
İLETİŞİM İÇİN
İletişim hizmeti alabilmek için 0535 435 43 92 nolu telefondan Ölçü Ayar Memuru Kemal AYTUN’u arayabilirsiniz. Cezai bir durumla karşılaşıp mağdur olmamanız için yukarıda belirtilen hususlara uyulmasını rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

ADRES: 554 Sk. No:6 MERKEZ KAPALI PAZARYERİ, KATLI OTOPARK ALTI, PEHLİVANOĞLU MARKET KARŞISI/BORNOVA

DÖKÜMANLAR

PERİYODİK MUAYENE MÜRACAAT FORMU.xlsx

İLK MUAYENE MÜRACAAT FORMU.xlsx

Bornova Kaymakamlık Makamınca ilan edilmek üzere Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gönderilen mahkeme kararları, Orman Bölge Müdürlüğü gibi resmi kurumlardan gelen satış ilanları ve benzer ilanlar Belediye binamızın zemin katındaki Halkla İlişkiler bölümünde “İlan Panosu”nda ilan edilmektedir.

Bornova Kaymakamlık Makamınca ilan edilmek üzere Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gönderilen mahkeme kararları, Orman Bölge Müdürlüğü gibi resmi kurumlardan gelen satış ilanları ve benzer ilanlar Belediye binamızın zemin katındaki Halkla İlişkiler bölümünde “İlan Panosu”nda ilan edilmektedir.