BORNOVA BELEDİYESİ

BORNOVA KÖYLERİNDE KOMPOZİSYON YAZMA ETKİNLİĞİ

Etkinliğin Amacı

Köylerimizdeki öğrencilere okumayı, kitabı sevdirmek; onların düşünerek yazmalarına, yazarken de düşünmenin sevincini duyumsamalarına yardımcı olmaktır.

Etkinliğin Konusu

Konu olarak öğrencilere seçenek verilerek iki konudan kendi bilgi düzeyi ve ilgi alanına uygun olan konuda yazması istenecektir. Öğrenci verilen konulardan ancak birini seçebilecektir. İki konuda yazan öğrencinin kâğıdı geçersiz sayılıp, değerlendirilmez.

Konu 1: ”Bir vatan bırakın biz çocuklara, ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla.” Sevdiğinizi umduğumuz  “Bir Dünya Bırakın” şarkısının sözlerinden esinlenerek nasıl bir dünya istediğinizi düşünün. Özlemleriniz, sorunlarınız ve yoksunluklarınızı düşünerek hayal ettiğiniz dünyayı yazın. (Düzyazı yerine şarkı sözlerindeki gibi dizeler de yazabilirsiniz.)

Konu 2: Uçan hali misali bir uçurtmanız olsaydı nereleri görmek isterdiniz? Bu yerleri niçin seçerdiniz?  Güzel, ilginç, gizemli  tüm yönleri ile bu hayali gezinizi anlatın.

Genel Katılım Şartları

1. Etkinliğe yaş sınırı aranmaksızın öncelikli olarak köy kitaplıklarının bulunduğu bölgelerden ilk, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir.
  2. Her öğrenci ancak bir (1) kompozisyonla etkinliğe katılabilir.
  3. Kompozisyon bilgisayarda veya el yazısı ile yazılabilir. El yazısının okunaklı ve özenli olması zorunludur. Bilgisayarda yazıldığında ise Times New Roman yazı stilinde, 12 punto ve normal kenar boşlukları (her yöne 2,5 cm) şeklinde yazılmalıdır.
  4. Seçilen kompozisyon konusu sol üst kısımda olmalı,  kompozisyon başlığı ortalanarak yazılmalıdır.
  5. Öğrencinin adı soyadı,  yaş ve sınıfı sağ alt köşede belirtilmelidir.
  6. Kompozisyonun kendi içinde bütünlüğü olması ve aralarında geçiş ve bağlantıları olan giriş, gelişme ve sonuç olarak en az üç paragraftan oluşması gerekmektedir.
  7. Öğrenciler, AYRI bir sayfaya kendi AD ve SOYADINI, YAŞINI, OKULUNU, SINIFINI, ADRES ve İLETİŞİM TELEFONLARINI, “Etkinliğin tüm şartlarını kabul ediyorum” yazarak imzalayacaklardır.
  8. Son olarak, öğrenciler, yazmış olduğu kompozisyon ile bu sayfayı bir zarfa koyarak;

“Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı

Fevzi Çakmak Cad. No: 32/A K: 2

Bornova / İZMİR

adresine KARGO ile göndereceklerdir. Ayrıca, öğrenciler yazmış oldukları kompozisyonları MUHTARLAR aracılığıyla da teslim edebilirler.

• Posta ya da kargoda meydana gelen gecikme, hasar ve kayıplardan düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz.
  •  İNTERNET yoluyla ya da ELDEN yapılan teslimatlar KABUL EDİLMEYECEKTİR!
  • Etkinlikte ödül alan ve yayınlanmaya değer bulunan eserler kurum tarafından hazırlanacak broşür, web sayfası, kitap ve dergilerde tanıtım amaçlı olarak kullanılabilir.
  • Yukarıda yazılı maddelerden herhangi bir tanesinin eksikliği halinde, kompozisyon etkinlik dışı bırakılır.

Etkinlik Takvimi

1. Son Katılım Tarihi                                    : 7 Mart 2022 (en geç saat 17.30’ye kadar)

Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Ödül töreni ve Sonuçların Açıklanması    : 28 Mart – 3 Nisan 2022 Kütüphane Haftası

Ödüller

* Birinciye          Işıklı Dünya Küre ve Kitap

* İkinciye            Satranç Takımı ve Kitap